МНОГОФУНКЦИОНАЛНАТА СПОРТНА ПЛОЩАДКА В ОУ „ИВАН ВАЗОВ” ХАРМАНЛИ БЕ ОФИЦИАЛНО ОТКРИТА

МНОГОФУНКЦИОНАЛНАТА СПОРТНА ПЛОЩАДКА В ОУ „ИВАН ВАЗОВ” ХАРМАНЛИ БЕ ОФИЦИАЛНО ОТКРИТА

Днес в двора на ОУ „Иван Вазов“ Харманли бе открита мултифункционална спортна площадка, изградена по проект „Училището – привлекателен център за нашите деца“ по инициатива на Ротари клуб Харманли. Тя е на стойност 208 000 лв. и се реализира със съдействието на Община Харманли, Министерството на образованието и науката, Сдружение „Бизнесът за Харманли“, фирма „Димана“ АД, Българо-френския Ротари комитет, Ротари клубове от цялата страна, учители и граждани.

Ритуал по освещаване отслужи архиерейският наместник отец Живко Петров. Кметът Мария Киркова, президентът на Ротари клуб – Харманли Александър Петров и заместник-директорът на ОУ „Иван Вазов“ Любка Рогачева тържествено прерязаха трикольорната лента.

Градоначалникът поздрави всички малки и пораснали деца по случай 1-ви юни. „Особено ми е приятно да бъдем тук заедно. Мисля, че резултатът е безспорен и площадката изглежда прекрасно. Нека пазим съграденото, защото ще остане за поколения напред, ще остане като място за игри и отмора. Желая на учениците най-вече да са здрави и усмихнати, да спортуват и да се забавляват“, допълни тя.

Многофункционалната площадка е изградена по изцяло съвременен начин с акрилна настилка, подходяща за различни спортни мероприятия, включващи бадминтон, баскетбол, футбол, волейбол и хокей на трева, хандбал. Събитието завърши с демонстративен турнир по различни видове спорт

Текст и снимки – споделени от сайта на Община Харманли