ЗAГРЯВКА, СТАРТ, ФИНАЛ… И МНОГО СМЯХ!

ЗAГРЯВКА, СТАРТ, ФИНАЛ… И МНОГО СМЯХ!

Европейският ден на спорта в училище, проведен на 27 септември 2024 г. в ОУ „Иван Вазов“ в гр. Харманли, се превърна в истински фестивал на спорта, наситен с динамика и спортен дух. Учениците бяха предизвикани да покажат своите умения в разнообразни дисциплини, които стимулираха не само физическата им подготовка, но и отборен дух.

Празникът бе открит с обща загрявка под ръкоодството на учителя по ФВС Димитър Димитров, след което се проведе щафета, включваща отборите на 6-тите класове.

Дисциплината лека атлетика, включваща скок на дължина и щафетни игри, изискваше експлозивност, скорост и издръжливост. Участниците демонстрираха отлично темпо и техника, като в щафетните игри синхронът и бързата реакция бяха ключови за успеха.

Тенисът на корт беше арена на умели удари и прецизност. Тенисистите показаха отличен контрол над топката, като всяко движение с ракетата изискваше бързи рефлекси и стратегическо мислене.

В турнира по тенис на маса участниците трябваше да демонстрират скорост на отделното движение и отлична координация. Победител бе Георги Каменов от 7.в клас.

Състезанието с тротинетки привлече доста внимание, като участниците се отличиха с отличен балан. Учениците трябваше да овладеят тротинетките си, като комбинират скорост и устойчивост, показвайки умения в управлението.

На футболното игрище се разразиха вълнуващи мачове, където футболът изпъкна с отборна игра и тактическо мислене, а прецизните пасове, бързите контраатаки бяха от решаващо значение за постигане на победа.

Волейболът предложи много емоции, като момичетата от волейблния отбор на училището се отличиха с перфектно позициониране на полето, умела игра в атака и тактика в защита.

Народната топка събра учениците в оживена игра, където четвъртокласниците доминираха.

В спортния празник участваха и първолаците, като за тях щафетните игри, предизвикаха физическите им качества, бързина, ловкост и отлична работа в екип.

Тази спортна инициатива не само насърчи физическата активност, но и даде възможност на учениците да се забавляват, да подобрят уменията си и да се състезават с усмивка и спортен хъс.