Празнична седмица в ОУ „Иван Вазов“

Празнична седмица в ОУ „Иван Вазов“

И тази година патронният празник на ОУ „Иван Вазов“ бе отбелязан през седмицата, когато е избухнало Априлското въстание, тъй като Вазов му е посветил не едно свое произведение.

Първото празнично събитие бе рецитаторски конкурс за 5. и 6. клас. Първо място получи Неделина Колева от 5.а клас, която представи най-артистично своето стихотворение. Второто място отиде при Мария-Магдалена Георгиева от същия клас, а третото – при Теодора Петрова от 6.б клас. Цветелина Трифонова от 5.а клас, която също се открои сред останалите, взе поощрителна награда.

На 17 април вазовци бяха домакини на Деня на отворените врати за прогимназиален етап. Радващо е, че на събитието имаше много гости, които проявиха интерес към училището. Те бяха поздравени с песен от клуба по английски език „British culture“, с ръководител Мария Костадинова, както и от възпитаници на учителя по музика Ивелин Михайлов.

Клубовете по роботика под ръководството на г- жа Джанова и г-жа Попова демонстрираха изработени от децата роботи и изчертаване на геометрични фигури с помощта на робот. На гостите бе представен мултидисциплинарен СТЕМ урок „Поглед към дивата природа“. Учениците демонстрираха изработените и програмирани от тях автоматични хранилки за птици. Петокласници пък демонстрираха ефектни опити с химически елементи под ръководството на г-жа Станкова. Клубът по изобразително изкуство, ръководен от г-жа Тончева и г-жа Стайкова, представи изложба от рисунки на малките ни художници. Клубът по готварство почерпи гостите с приготвени от децата лакомства.

На следващия ден бе Денят на отворените врати за начален етап. Гостите се насладиха на талантите на нашите ученици, които пяха и танцуваха за тях, запознаха се с иновативни училищни практики. Бъдещите първокласници разгледаха класните стаи, декорираха великденски фигури, рисуваха върху магическа хартия и се забавляваха.

Празничната седмица приключи със спортен полуден, ръководен от учителите по ФВС. Той бе изпълнен с разнообразни игри, които донесоха много емоции на децата.