Европейски ден на спорта в училище

Европейски ден на спорта в училище

„Европейският ден на спорта в училище“ е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на забавлението и се изпробват нови начини за физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ на всеки участник. Включването на младите хора и децата в подобни инициативи е от изключително значение за изграждането и на здравословни навици.

И тази година ОУ „Иван Вазов“ се включи в Европейски ден на спорта в училище. Той се проведе на 29.09.2023 г.  в двора на училището, използвайки активните пространства на нашата красива спортна площадка. Под ръководството на преподавателите по физическо възпитание и спорт с активното участие на всички учители се осъществиха активни игри и дейности, които показаха на децата, че спортът не е просто тичане, а мисъл, стратегия и работа в екип.

Празникът бе открит с музикална загрявка за всички присъстващи. След това учениците от ПЕ показаха много ентусиазъм, дисциплина и спортен дух в щафета, турнир по футбол и народна топка, тенис на маса.. Малките ученици се забавляваха на игрището с подвижни игри, състезание с тротинетки, тенис на корт, мини футбол и джаги. Игрите бяха атрактивни, интересни и емоционални, за точност и концентрация, за бързина и ловкост. В спортната инициатива  се включиха около 500 деца и ученици от подготвителните групи до 7 клас.

Включвайки се в инициативата „Европейски ден на спорта в училище“ искаме да покажем колко е важно развитието на двигателната култура на децата.