Дейности по проекта „Рекламно студио „В града на Белоногата“ за месец март

     Учениците от ОУ „Иван Вазов“ продължават да работят по проекта на Училищното настоятелство при ОУ „Иван Вазов“ – „Рекламно студио „В града на Белоногата“. Той  е един от подкрепените по  програмата „Ти и Лидл за по-добър живот“ и се изпълнява в периода декември – юни.

     През месец март радиопредаванията, които запознават вазовци с новостите в училище, бяха реализирани от ІІІ а и VІІ а клас. Репортерите от ІІІ а клас разказаха за иновативните практики в училището – Утринните срещи, проектобазираното обучение „Дизайн шампиони“; за часовете по ФВС, съобразени и с противодействието на  плоскостъпието и гръбначните изкривявания; за ранното чуждоезиково обучение, за часовете по  ИУЧ  Човекът и природата, в които третокласници работят  чрез опити и проекти с научно-изследователски  комплекти; за бинарните уроци и за сензорната стая. След това репортерите обявиха успехите в Националното състезание „Многознайко“, първата награда на седмокласника Васил Генев в 15-я Национален конкурс за рисунка „Наследници на Дечко Узунов“ и първата награда на Виктория Иванова в конкурса „Освобождението на моя роден град от турско робство“. Бяха описани и инициативите по повод 149-та  годишнина от обесването на безсмъртният Васил Левски.

      Учениците от VІІ а клас се спряха на новините за мартенските иннициативи в VІ г и VІІ а клас, които бяха с благотворителна цел. Обявиха и третото място на Борислав Борисов на националния кръг на състезанието „Ключът на музиката“. Разказаха за интересни часове, проведени в прогимназиален етап – часа по музика „Стани музикант“ (по подобие на предаването „Стани богат“) и часа по математика „Подреждане на магазин“, който е имал също състезателен характер.

      През този месец   работихме и върху две видеопредавания – за танцовото изкуство в града ни и за почетните граждани на гр. Харманли. Водещите интервюираха бивши и настоящи танцьори, както и г-жа Василка Генева, която ни помогна да представим почетните граждани, които до този момент са вече 40. Водещи бяха ученици от ІІІ а, ІV б,  V в  и VІ г клас. В снимачния екип и екипа за аудиообработка участваха и нови ученици, които бяха обучени да работят с необходимата техника и програми.