Дейности по проекта „Рекламно студио „В града на Белоногата“ за месец март

Дейности по проекта „Рекламно студио „В града на Белоногата“ за месец март

     Учениците от ОУ „Иван Вазов“ продължават да работят по проекта на Училищното настоятелство при ОУ „Иван Вазов“ – „Рекламно студио „В града на Белоногата“. Той  е един от подкрепените по  програмата „Ти и Лидл за по-добър живот“ и се изпълнява в периода декември – юни.

     През месец март радиопредаванията, които запознават вазовци с новостите в училище, бяха реализирани от ІІІ а и VІІ а клас. Репортерите от ІІІ а клас разказаха за иновативните практики в училището – Утринните срещи, проектобазираното обучение „Дизайн шампиони“; за часовете по ФВС, съобразени и с противодействието на  плоскостъпието и гръбначните изкривявания; за ранното чуждоезиково обучение, за часовете по  ИУЧ  Човекът и природата, в които третокласници работят  чрез опити и проекти с научно-изследователски  комплекти; за бинарните уроци и за сензорната стая. След това репортерите обявиха успехите в Националното състезание „Многознайко“, първата награда на седмокласника Васил Генев в 15-я Национален конкурс за рисунка „Наследници на Дечко Узунов“ и първата награда на Виктория Иванова в конкурса „Освобождението на моя роден град от турско робство“. Бяха описани и инициативите по повод 149-та  годишнина от обесването на безсмъртният Васил Левски.

      Учениците от VІІ а клас се спряха на новините за мартенските иннициативи в VІ г и VІІ а клас, които бяха с благотворителна цел. Обявиха и третото място на Борислав Борисов на националния кръг на състезанието „Ключът на музиката“. Разказаха за интересни часове, проведени в прогимназиален етап – часа по музика „Стани музикант“ (по подобие на предаването „Стани богат“) и часа по математика „Подреждане на магазин“, който е имал също състезателен характер.

      През този месец   работихме и върху две видеопредавания – за танцовото изкуство в града ни и за почетните граждани на гр. Харманли. Водещите интервюираха бивши и настоящи танцьори, както и г-жа Василка Генева, която ни помогна да представим почетните граждани, които до този момент са вече 40. Водещи бяха ученици от ІІІ а, ІV б,  V в  и VІ г клас. В снимачния екип и екипа за аудиообработка участваха и нови ученици, които бяха обучени да работят с необходимата техника и програми.