Дейности по проекта „Рекламно студио „В града на Белоногата“ – февруари месец

Дейности по проекта „Рекламно студио „В града на Белоногата“ – февруари месец

      През месец февруари продължиха по график дейности по проекта на Училищното настоятелство при ОУ „Иван Вазов“ – „Рекламно студио „В града на Белоногата“. Той е един от подкрепените по  програмата „Ти и Лидл за по-добър живот“.

      Радиопредаванията, които запознават вазовци с новостите в училище, бяха реализирани от ІV б и V а клас. Репортерите от ІV б клас разказаха за дейността на клубовете „В света на информационните технологии“ и „Детска полицейска академия“. Репортерите от V а клас обявиха наградените в конкурса за рисунка „Доброто, което направих днес“, както и успехите на участниците в националното състезание „Многознайко“. И в двете радиопредавания присъстваше задължителната рубрика, свързана с историята на училището.

          В YouTube канала на ОУ „Иван Вазов“ бяха представени две нови видеа. Първото бе свързано с една от историческите ни забележителности – Гърбавия мост, който наскоро бе реконструиран. Водещите включиха и интервю с граждани на Харманли, които изразиха мнение, че всички сме отговорни за опазването на паметниците от нашето минало. Второто видео разказва за един от традиционните за региона занаяти  – таханджийството. Гост бе Павел Тръндев – потомствен производител на тахан. Водещи бяха ученици от ІІІ б, V в и VІ б и VІ г клас. В снимачния екип участваха и нови ученици, които бяха обучени да работят с необходимата техника.