Дейности през януари 2022 г. по проекта „Рекламно студио „В града на Белоногата“

      През месец януари започнаха основните дейности по проекта на Училищното настоятелство при ОУ „Иван Вазов“ – „Рекламно студио „В града на Белоногата“. Той е един от подкрепените по  програмата „Ти и Лидл за по-добър живот“.

      След оборудването на студио за звукозапис и прокарване на озвучителна система бяха реализирани радиопредаванията и видеопредаванията, предвидени за периода.

      В ролята на радиожурналисти влязоха учениците от 5.в и 6. г клас. Те дадоха гласност на постигнатите до момента успехи в начален и прогимназиален етап, представиха някои от функциониращите клубове в училището, както и резултатите от коледните инициативи. Децата успешно се справиха със записването и обработката на аудиоматериалите.

      Последната рубрика бе посветена на моменти от историята на училището.

      В YouTube канала на ОУ „Иван Вазов“ бяха представени две видеа. Първото бе свързано с една от историческите ни забележителности – кервансарая, около който е възникнал град Харманли. Второто видео бе насочено към исторически най-успешния спорт в града – леката атлетика. Водещи бяха ученици от ІІІ, V и VІ клас. Те взеха интервю от главния уредник на музея  – г-жа Атанасова, както и от дългогодишния треньор по лека атлетика г-н Еджиев. Ученици участваха и в снимачния екип на видеата. Така вазовци започнаха да набират опит за работа в екип, за подбор на информация според поставена цел, както и за работа с различни програми за обработка на аудио- и видео материали. Това са и част от целите на проекта.

Проектът се реализира благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“  в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.