Дейности през януари 2022 г. по проекта „Рекламно студио „В града на Белоногата“

Дейности през януари 2022 г. по проекта „Рекламно студио „В града на Белоногата“

      През месец януари започнаха основните дейности по проекта на Училищното настоятелство при ОУ „Иван Вазов“ – „Рекламно студио „В града на Белоногата“. Той е един от подкрепените по  програмата „Ти и Лидл за по-добър живот“.

      След оборудването на студио за звукозапис и прокарване на озвучителна система бяха реализирани радиопредаванията и видеопредаванията, предвидени за периода.

      В ролята на радиожурналисти влязоха учениците от 5.в и 6. г клас. Те дадоха гласност на постигнатите до момента успехи в начален и прогимназиален етап, представиха някои от функциониращите клубове в училището, както и резултатите от коледните инициативи. Децата успешно се справиха със записването и обработката на аудиоматериалите.

      Последната рубрика бе посветена на моменти от историята на училището.

      В YouTube канала на ОУ „Иван Вазов“ бяха представени две видеа. Първото бе свързано с една от историческите ни забележителности – кервансарая, около който е възникнал град Харманли. Второто видео бе насочено към исторически най-успешния спорт в града – леката атлетика. Водещи бяха ученици от ІІІ, V и VІ клас. Те взеха интервю от главния уредник на музея  – г-жа Атанасова, както и от дългогодишния треньор по лека атлетика г-н Еджиев. Ученици участваха и в снимачния екип на видеата. Така вазовци започнаха да набират опит за работа в екип, за подбор на информация според поставена цел, както и за работа с различни програми за обработка на аудио- и видео материали. Това са и част от целите на проекта.

Проектът се реализира благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“  в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.