Равносметка за постигнатите успехи в края на учебната 2020/2021 г. в ОУ „Иван Вазов“

Равносметка за постигнатите успехи в края на учебната 2020/2021 г. в ОУ „Иван Вазов“

И през тази учебна година учениците от начален етап заслужено могат да се похвалят с многобройни отличия, спечелени  в състезанията на СБНУ, в които  традиционно вземат участие. Те отново  показаха знанията си по различни предмети в „Аз и числата“, „Аз и буквите“, „Аз рисувам“, „Аз и знанието“, „Аз общувам с Европа“. Равносметката е повече от радостна – общо малките ученици, достигнали до  Националното финално представяне /до него достигат само победители в две от посочените състезания с максимума от 50 точки/ са завоювали:

  1. клас :  12 златни и 1 сребърен медал
  2. клас :  10 златни и 10 сребърни медала
  3. клас:    3 златни и 3 сребърни медала
  4. клас :   2 златни медала.

      Друго състезание, което донесе много емоции на малките участници, са кръговете от  Националното състезание „Многознайко“. В него те показват знанията си в три кръга по

„Родна реч, „Млад математик“, „Млад художник“ и „Аз зная английски“. Състезанията се провеждат под формата на тест с избираеми и свободни отговори.

   И тук виждаме чудесните  резултати, постигнати със съвместния труд на учителите и техните ученици:

1.а клас :  „ Родна реч“ , „Млад математик“, „Млад художник“, общо:

                     31 златни, 19 сребърни, 10 бронзови медала.           

                      Купа от финално състезание „Млад математик“

1.б клас :   „ Родна реч“ , „Млад математик“, „Млад художник“, общо

                      34 златни, 17 сребърни, 11 бронзови медала.

2. а клас : „Родна реч“ , „Млад математик“ , „Аз зная английски “, „Млад художник“, общо :

                   70 златни, 84 сребърни, 40 бронзови медала.

Купа от финално състезание „Родна реч“.

Голяма купа от Финалното състезание на Многознайко

2.б клас :  : „Родна реч“ , „Млад математик“ , „Аз зная английски“, „Млад художник“, общо :

                     15 златни, 2 сребърни, 3 бронзови медала.

                    Купа от финално състезание „ Английски език“.

Г-жа М. Гочева, учител по английски език, е много доволна от резултатите от състезанието по английски език на иновативните паралелки (2.а и 2.б клас), които започнаха изучаването на езика още в І клас.

    Учениците от 2.а клас и тази година взеха участие в Националния фотоконкурс „Най-усмихнат клас на България“ и спечелиха второ място в страната. Те завоюваха и първо, второ и трето място в Общинския конкурс за рисунка на тема „Моят съвременен будител“. Те бяха и малките читатели, които спечелиха безплатен абонамент за образователната платформа „Книговище“, защото през цялата година попълваха въпросници върху прочетени произведения и на база натрупани точки бяха обявявани четири пъти за „Най-четящ клас на месеца“.

   2. б клас пък завоюваха първото място в Националния конкурс за мартеница „Пижо и Пенда“, 2021г.

  Тези ученически постижения бяха наградени на празненството по случай приключването на учебната 2020/2021 г. С песни, танци, цветя и много усмихнати лица децата от 1. до 3. клас отбелязаха края на годината в обновения и празнично украсен за случая училищен двор. На импровизираната сцена беше акустирал Корабът на знанието. Пред  него рецитираха, пяха и танцуваха бъдещите първокласници, както и ученици от 1.- 3. клас, аплодирани от гостите на тържеството – учители, родители и роднини. След това настъпи дългоочакваният момент, в който най-малките ученици на г-жа Т. Георгиева и г-жа М. Кунева  получиха своите  свидетелства за завършен първи клас. Те им бях връчени от директора на училището г-жа Светла Георгиева.  А малките бъдещите първокласници, посещаващи лятното училище, застанали зад стативи, разположени на открито в двора, създаваха своите весели рисунки.

    Учениците на г-жа С. Грозева, К. Стойкова, Р. Сурталева и В. Йорданова /2. и 3. клас/ получиха своите свидетелства, грамоти и награди за отличен успех в класните си стаи.

  Всички успехи на учениците карат учителите от НЕ – класни ръководители и учители от целодневната организация на учебната  дейност, да се чувстват удовлетворени в края и на тази учебна година . Успехът не е случайност. Той е сумата от малки усилия, повтарящи се от ден на ден. Това е упорит труд, постоянство, учене, подкрепа и най-вече любов към това, което правим за израстването на малките ученици в ОУ „Иван Вазов“.