Европейски ден на спорта в ОУ „Иван Вазов“

Европейски ден на спорта в ОУ „Иван Вазов“

      Учениците от ОУ „Иван Вазов“ взеха участие в Европейския ден на спорта, който тази година се проведе на 25-ти септември. Той съчетава в едно забавление и спорт и така допринася за изграждане на общност чрез спортни мероприятия. Основната цел на събитието е да насърчи физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включи колкото може повече деца, млади хора, училища и организации.
     Европейският ден на спорта се провежда в последния петък на месец септември. През тази година участие в него взеха над 200 ученици от нашето училище. В началото на празника г-н Димитров разясни на учениците какви спортните игри ще играят. След това направи инструктаж за безопасност, който трябваше да се следва стриктно от всички участници с цел предотвратяване на нежелани инциденти.
      Ръководител на учениците от начален етап бе г-н Димитров, който бе подготвил разнообразни физически дейности. Те включваха:
– Игри за точност с рингове
– Минибаскетбол
– Миниволейбол
– Състезание по въртене на обръчи
– Състезание на гладко бягане чрез серии
– Турнир по джага
– Минифутбол
– Състезание с игри за ловкост.
В организацията, както и при следенето на резултатите от състезанията, помощ осигуриха учителите от следобедната форма на обучение от всички класове при начален етап.
     При прогимназиален етап ръководители бяха Васил Овчаров и Любомир Александров, които организираха турнир по народна топка и футбол.
    Учениците с най-добри постижения в спортните изяви бяха отличени със значка, предоставена от БГ Бъди активен.