Пълноценен образователен процес за вазовци в извънредното положение

Пълноценен образователен процес за вазовци в извънредното положение

Пълноценен образователен процес! Това е най-точното определение за обучението на учениците от прогиманзиален етап в ОУ“Иван Вазов“ по предметите, които са с най-много часове. На 16-ти март вазовци влязоха в класните стаи по математика, български език и английски език. Но тези класни стаи бяха виртуални, а не в сградата на училището. Обявяването на извънредно положение мобилизира всички преподаватели. Почивните дни бяха посветени на проучване кой е най-добрият вариант за електронно обучение, което се доближава до нормалните условия. Не просто някаква връзка с децата, а най-добрата! Така още в първия учебен ден, на 16-и март, нашите ученици започнаха работа в защитена образователна среда чрез електронната платформа Zoom.us, която осигурява възможност за учителя и учениците да се виждат, да се чуват и да използват споделен екран, споделена работна дъска, чат, да си изпращат файлови документи. По този начин работят математиците Милена Георгиева, Иван Делчев, Диана Попова, Денка Вълканова, преподавателите по български език и литература Диана Петрова и Гергана Петрова, преподавателите по английски език Димка Димова и Снежана Йовкова.

Дали ще използваме интегрираната от МОН платформа Microsoft Teams? Разбира се – за допълнителни инструменти, които тя предоставя на преподавателите. Съобразяваме се и с факта, че не е здравословно целият ден на учениците ни да минава пред екран. Затова и по останалите предмети, по които децата имат по-малко часове през седмицата, обучението минава чрез проектно базирано обучение или чрез задачи за самоподготовка.

Вероятно ще попитате защо се говори само за учителите в прогимназиалния етап! Защото колегите ни от начален етап заслужават специално внимание и за тяхната всеотдайна работа ще ви разкажем специално. Очаквайте!

Ето моменти от работния процес в ОУ „Иван Вазов“ – прогимназиален етап: