Лагерни приключения на учениците от ОУ „Иван Вазов“

Лагерни приключения на учениците от ОУ „Иван Вазов“

Приключи и последната лагерна смяна през лято 2019.Тази година за учениците от ОУ „Иван Вазов“ бяха организирани две почивки на Добринище и една на море. Някои от вазовчетата се възползваха и от двете възможности.

Първата смяна в Добринище беше за по-малките. Те първи заминаха на лагер още  на 1-ви юли.  През десетте дни се къпаха в басейните, ходиха на екскурзия, всеки ден ръководителите им организираха забавни и спортни игри.

   За първи път тази година училището организира за своите ученици лагер на море. Морските приключения в Приморско започнаха на 7-ми юли. Тук имаше деца от различни части на България, както и много русначета. Лагерното ежедневие беше изпълнено с разнообразни занимания. Разбира се, на първо място беше плажът, но наред с това лагерниците ни играха пейнтбол, йога, бокс, стреляха с лък, катериха се по маймунската пътека, спускаха се на въжената градина, разказваха си истории край лагерния огън. Добиха и някои скаутски умения – да връзват моряшки   възел, да правят носилки за ранени. Момчетата победиха в приятелския мач с русначета на тяхната възраст. Незабравима бе вечерта на таланта. Тейлър бе бурно аплодирана след своите две изпълнения, а нашите актриси развеселиха публиката със скеча, измислен от самите тях. На следващия ден вазовци все още получаваха поздравления, защото тяхното представяне беше най-силно. В един от по-хладните дни с влакчето посетихме и Китен.

 

Последна бе лагерната смяна в Добринище, организирана за по-големите. Наред със задължителния басейн, децата преживяха много приятни емоции по време на екскурзиите до Банско, Разлог, Благоевград, пиринския връх Безбог, до Рилския манастир. Те се возиха на теснолинейка, катериха се на въжената градина в Благоевград, качиха се на лифт и се радваха на планинската красота. Да припомним, че Добринище е заобиколено от три планини – Рила, Пирин и Родопите. И тук последната вечер бе посветена на таланта. Пяха близнаците Ленко и Мартин, Гергина, а скечът, измислен в Приморско, бе представен отново, като липсващите актьори веднага бяха заменени с нови.

И на трите лагера имаше по една вечер, посветена на рожденик. В Добринище рожденици бяха Никол и Гергина, а в Приморско – Тихомира.

   

Лагеруващите и техните ръководители запечатаха прекрасните летни спомени на снимки и клипове, но най-важното е, че отнесоха в сърцата си емоциите от едно незабравимо лято.