Емоционално приключване на учебната година за V и VІ клас

Емоционално приключване на учебната година за V и VІ клас

Емоционално, непринудено и запомнящо бе тържеството по повод приключването на учебната година за петокласниците и шестокласниците на ОУ „Иван Вазов“. За първа година те завършват без VІІ клас, защото по-големите вече учат до края на юни. Въпреки това тържеството бе наистина запомнящо се. Директорът на училището – Светла Георгиева, раздаде книги за награда на всички 25 пълни отличници от двата випуска. Училищното настоятелство награди учениците, които имат изяви на национално ниво, а такива в ОУ „Иван Вазов“ не липсват. Своята парична награда получиха възпитаниците на г-жа М. Георгиева: отборът на V клас, първенец в състезанието ІТ Знайко  и отборът победител в конструирането на роботи. Разбира се, награден бе и отборът по лека атлетика, който за 10-та година е на първо място в Ученическите игри – успех, който е изключителна гордост за училището и който в голяма степен дължим на г-н Еджиев. Друга отборна награда получи вокалната група на г-н Ивелин Михайлов, която тази година постигна успехи на различни певчески форуми на областно и национално ниво. Отличени бяха Лора Младенова и Тихомира Демирева, тъй като двете възпитанички на г-жа Д. Петрова показаха високи резултати в национални състезания и олимпиадата по български език и литература.

След тази тържествена част ученици и учители се хванаха на хоро, с което започна и загряването за следващата най-атрактивна част от този ден – волейболния мач между учители и ученици. Идеята за неговото провеждане бе на г-н Димитър Димитров. По време на мача г-н Варналиев беше делегат – следеше за нередности и за точките на отборите, а г-н Еджиев беше съдия. От отбора на учителите с отлична игра в атака се отличи Ивелин Михайлов. Митко Димитров бе истински стожер в защита. Васил Овчаров се справи отлично като диагонал на разпределителя, а директорът, Светла Георгиева, изненада приятно всички с играта си като втори диагонал. Катя Димова завършваше атаките, а също така бе с много добра успеваемост на посрещане и сервис.

Срещу своите учители се изправиха момичетата, които тренират волейбол – Десислава Стефанова, Стела Гешева,  Тихомира Демирева, София Делева, Лора Младенова, Елена Чолакова, Ивет Тодорова и Вероника Делчева.

Агитката също се бе постарала – не само подкрепяше състезателите, но и беше изготвила плакати.  Ако трябва да бъдем честни обаче, беше малко трудно да определим на чия страна са зрителите, защото и учениците, и учителите си бяха наши и се радвахме на всяко добро разиграване на топката. Приятно ни беше да видим сред поддръжниците на двата отбора и г-жа Кирякова.

Позитивизъм, добро настроение и весели спомени – това остана от този прекрасен ден, който даде началото на очакваната лятна ваканция. Нека и тя бъде незабравима за децата ни!