Димитър Костадинов, ученик на г-жа Калинка Стойкова – гордост за училището ни

Димитър Костадинов, ученик на г-жа Калинка Стойкова – гордост за училището ни

Димитър Костадинов от 4.б клас с класен ръководител г-жа Калинка Стойкова е миналогодишният сребърен медалист от Великденското математическо състезание. Тази година той отново показва завидно ниво на знания в своята възрастова група. Димитър е на 8-о място в областния кръг на Националната олимпиада “ Знам и мога“. Тя е интердисциплинарна и се провежда по тема, която включва знания и умения от всички изучавани предмети, включително и от областта на екологичното и здравното образование, защита при бедствия и аварии, реагиране в критични ситуации, безопасност на движението. Тази олимпиада съдейства за откриване на деца с високо ниво на умения за обобщаване и осмисляне на учебното съдържание. Затова постижението на Димитър е толкова стойностно.

Излязоха и резултатите от Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“, където Димитър е с най-много точки от децата в нашия регион, явили се в училището домакин в гр. Любимец.

Нека пожелаем на талантливото момче още успехи през тази учебна година, защото тепърва предстоят сериозни битки на полето на знанията, където вазовци винаги са били сред най-добрите.