Вазовци отново победители в Регионалния рецитаторски конкурс

Вазовци отново победители в Регионалния рецитаторски конкурс

С множество награди от VІ-я регионален рецитаторски конкурс се завърнаха възпитаниците на г-жа Стефка Грозева и г-жа Диана Петрова.

В първа възрастова група (до 10 години) бяха присъдени две първи награди, като и двете отидоха у нашите четвъртокласници. С тях бяха отличени Георги Панчев и Ралица Трайкова. Белослава Братанова получи трета награда, а поощрителни награди бяха дадени на Васил Генев и Мария-Луиза Георгиева.

По-големите вазовци също се представиха отлично. Те бяха във втора възрастова група (11-14 години). Симона Георгиева от Vб клас завоюва втора награда, Николета Ангелова от VІб – трета, а Надежда Петрова от VІб, Тихомира Демирева от Vб и Габриела Григорова от VВ клас получиха поощрителни награди.

Регионалният рецитаторски конкурс, който се организира за шести път от ОП „Младежки център” Хасково съвместно с Община Хасково, Драматично-куклен театър „Иван Димов” Хасково, е едно от събитията с акцент в културния живот на Хасково. Посветен е на 27 март – Международният ден на театъра. Конкурсът е за  ученици и непрофесионалисти, като за всички вазовци  това бе първото участие. Възпитаници на г-жа Диана Петрова обаче участват за четвърта година и винаги са имали сериозно присъствие. Да припомним, че миналата година те се завърнаха с 6 награди, като първото и второто място бяха техни.

Оказа се, че това е един форум, който допада изключително много на децата, развива рецитаторските им умения и променя отношението им към поезията. Те заявиха, че отсега започват да търсят стихотворения за следващия конкурс. 

????????????????  

Наградените във втора възрастова група.