Равносметка за завоюваните успехи през изминалата учебна година (2017/2018 г.)

Досега не сме систематизирали успехите си за изминалата учебна година. Тъй като в училище имахме повод да направим това, осъзнахме, че резултатът е впечатляващ. Затова ще го споделим с родителите, за да бъдете сигурни, че нашите общи децата са в добри ръце! Дано и тази учебна година ни даде повод за гордост, както изминалата.
Постижения на учители и техните ученици от начален етап:
Румяна Сурталева – Лора Младенова – І място на Олимпиада по математика Национален кръг; ІІ място на Национално математическо състезание „Черноризец Храбър“: Тейлър Станимирова и Лора Младенова – победители в Националното финално състезание на СБНУ.

Калинка Стойкова – Магдалена Тодорова – максимален резултата на Националното финално състезание на СБНУ

Милена Кунева – Ева Димитрова Събева – 50т. на Националното финално състезание на СБНУ; Вокална група от 2. в клас – І място областен кръг на Пети национален фестивал на руската поезия, песен и танц и ІІІ място регионален етап на същия; Петър Атанасов Василев – І място за рисунка в конкурса „Бягство и спасение“, проведен в София, за Деня на бежанците; София Андреевна Горяйнова – ІІ място в областния кръг в конкурса „С очите си видях бедата“.

Росица Христозова – Дария Гочева и Иван Попов – максимален резултат на Националното финално състезание на СБНУ

Стефка Грозева – Микаела Пламенова Борисова – Победител в Националната кампания на БНТ „Прозорец към родината” в конкурса за есе „Аз съм българче”.
Георги Красимиров Панчев – Носител на Голямата награда с участието си в Националния конкурс „Завръщане към корените”, връчена от вицепрезидентът на републиката Илияна Йотова.
Преслав Димитров и Михаил Делчев – Специална награда от НК „Завръщане към корена”, връчена от кмета на Община Несебър.
Грамота от организаторите получиха: Калина Солакова, Микаела Борисова и Йоанна Димитрова на специална церемония организирана от Тракийско дружество, Харманли.
Микаела Пламенова Борисова – Първо място в конкурса за рисунка “Бягство и спасение”, обявен от МОН и ВКБООН по повод Световния ден на бежанеца.
Микаела Пламенова Борисова – отличие и награда от Националния конкурс на Сдружение „Усмивка”, Бургас за изработване на кукла.
Росица Петкова – 1. Христиана Георгиева Налбантова – 1 място, диплом и предметна награда в IX международен конкурс за детска рисунка „Обичам моята Родина“ на НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ РУСОФИЛИ, със съдействието на СИНДИКАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ.
2. Виктория Ивайлова Бурнусузова – 3 място, диплом и предметна награда в IX международен конкурс за детска рисунка „Обичам моята Родина“ на НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ РУСОФИЛИ, със съдействието на СИНДИКАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ.
3. Доника Руменова Райчева – 2 място и грамота за принос в провеждане на IX международен конкурс за детска рисунка „Обичам моята Родина“ на НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ РУСОФИЛИ, със съдействието на СИНДИКАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ.
4. Елена Димитрова Павлова – похвален лист за достойно представяне в IX международен конкурс за детска рисунка „Обичам моята Родина“ на НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ РУСОФИЛИ, със съдействието на СИНДИКАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ.
5. Дария Милкова Гочева – грамота от X Национален конкурс за мартеница „Пижо и Пенда“, за оригинално пано.
6. Елена Димитрова Павлова – грамота от X Национален конкурс за мартеница „Пижо и Пенда“,за оригинално пано.
7. Виктория Ивайлова Бурнусузова – грамота от X Национален конкурс за мартеница „Пижо и Пенда“, за оригинално пано.
8. Христиана Георгиева Налбантова – грамота за художествено майсторство в конкурс за рисунка „Вълшебно детство“, общ. Димитровград.
9. Доника Руменова Райчева- грамота за художествено майсторство в конкурс за рисунка „Вълшебно детство“, общ. Димитровград.
10. Виктория Ивайлова Бурнусузова – грамота за художествено майсторство в конкурс за рисунка „Вълшебно детство“, общ. Димитровград.

Прогимназиален етап:

Милена Георгиева – първо място и за трите екипа на ОУ ”Иван Вазов”, Харманли, (V, VI, VII клас), в Националния кръг на състезанието по информационни технологии – ИТ„Знайко”. За осма поредна година с първи места на това национално състезание.

Диана Петрова – Мерием Билял Юмер VІІ а клас – одобрена за основна стипендия в екип с учителя си Диана Петрова по проекта „1000 СТИПЕНДИИ“ на Фондация „Комунитас“ , област „Литература“. ІІ място на петото издание на Националния конкурс за малки философи „Малкият принц“, с. Селановци. Първо място в конкурса “Бягство и спасение”, обявен от МОН и ВКБООН по повод Световния ден на бежанеца, във възрастова група V – VІІ клас (писмо до дете бежанец).
Габриела Милкова Гочева VІІ а клас – с грамота за победител на финалния кръг на състезанието „Стъпала на знанието“ с максималните 50 точки. Специална награда за Божидар Саръбоюков от VІІ а клас и Антон Антонов от V а клас във втора възрастова група в конкурса „Завръщане към корените“ (Родовата памет е жива!), обявен от Съюза на тракийските дружества в България и Тракийския научен институт и насочен към децата потомци на бежанците от Беломорска и Одринска Тракия и Мала Азия.

Петранка Николова – Стела Гешева от VІ Б клас с отличен 5.50 на олимпиадата по БЕЛ на областния кръг, който е последен за шестокласниците.