Награди за вазовци – повод за добро предколедно настроение

Награди за вазовци – повод за добро предколедно настроение

В тези предколедни дни при нас идват и най-хубавите награди, които са признание за инициативността и знанията на вазовци, за труда на учителите им.

Третокласниците от 5 ГЦО получиха своите грамоти от 5-ти Национален конкурс „Най-усмихнат клас на България“. Целта на този фотоконкурс е една по-добра и по-приятелска атмосфера в училище – повече сплотеност, подкрепа и уважение през настоящата учебна година. В конкурса участваха над 800 снимки от цялата страна. Така над 600 класа и групи от цяла България казаха ДА на Усмивката в училище и станаха официалните посланици на Усмивката 2018 в България. Сдружение „Усмивка“ с подкрепата на Община Бургас с гордост отличиха третокласниците за постигнати високи резултати и личен принос за осъществяване мотото на конкурса „Усмивката прави силата!“ Госпожа Росица Петкова получи сертификат „Учител на Усмивката“ за ангажимент, инициатива и постигнати резултати за усмихната и прекрасна среда в училище. Грамотите бяха връчени от директора на училището ни г-жа Светла Георгиева.

 

Четвъртокласниците на г-жа Стефка Грозева пък заслужават поздравления за блестящото си представяне на първия кръг от Националното състезание „Моята Родина“. Сред тях има трима златни медалисти – Калина, Катерина и Николай, които са се справили без грешка със задачите и имат най-добро време, петима със сребърен медал – Ралица, Габриела, Дарина, Никол, Георги и двама с бронзов – Преслав и Кристиан. Това е сериозна заявка за добро представяне и на втория кръг.

 

 

Петокласниците също има с какво да се похвалят. За втори кръг от състезанието „Стъпала на знанието“ са класирани петима:  от Vб клас Лора е с 50 точки, а Ивет, Мария, Тейлър са с по 46 точки; от V в клас Даниел Енчев е с 46 точки. Учителката им по български и литература Диана Петрова се надява класираните да се представят добре и на втория кръг, за да достигнат до финала. Вече е традиция в това състезание да има вазовчета с грамота за победител с максималния брой точки. Да си пожелаем такива резултати и тази година.