Художнички от 3. „б“ клас сред победителите на международен конкурс за детска рисунка

 

Тази седмица бяха връчени наградите на момичетата от  3. „б“ клас, които бяха отличени за участието си в IX международен конкурс за детска рисунка „Обичам моята Родина“. На първо място бе рисунката на Христиана Налбантова, а на трето място бе класирана рисунката на Виктория Бурнусузова. И двете момичета получиха диплом и предметни награди, грамота получи Доника Райчева, а за принос в провеждане на конкурса с похвален лист бе наградена Елена Павлова. Отличени бяха и директорът на ОУ „Иван Вазов“ г-жа Наташа Кирякова и г-жа Росица Петкова, като ръководители, най-активно участвали в организирането и провеждането на конкурса.

Конкурсът бе организиран от Националното движение русофили със съдействието на Синдиката на българските учители и бе посветен на 140 години от края на Руско – турската освободителна война (1878 г ). Той се проведе в шест поредни и един финален кръг. От представените рисунки бяха допуснати само отговарящите на изискванията по предварително обявен регламент. Класирането бе анонимно /по номер на рисунката, без посочване имената на младите художници/, отделно за всеки кръг и общо за конкурса. Творбите на четирите момичета се състезаваха с повече от 1 000 други рисунки на деца от Република България, Руската федерация и Узбекистан.

Момичетата от 3. „б“ клас участваха в конкурса под ръководството на г-жа Росица Петкова, която сподели: „Представих на децата темите, по които могат да рисуват: „Любовта към Родината“, “Дружбата между децата от цял свят“ и „Борбата за мир на планетата Земя“. Направихме коментар кой към коя тема има интерес, какви идеи имат за композицията и с какви материали ще ги осъществят. Целта ми бе да насърча разгръщането на изобразително – творческите способности на децата и с рисунките си да покажат своето естетическо и емоционално отношение към действителността. В началото на юли бях изключително щастлива, когато получих протокола от финалния кръг и видях, че трудът ни е оценен толкова високо.“

Пожелаваме още много успехи на малките художнички, които имат много години пред себе си, за да развиват своя талант, подпомогнати от учителите си.

 

 

Христиана Налбантова – 1 място ,диплом и предметна награда.

Виктория Бурнусузова – 3 място, диплом и предметна награда.

Доника Райчева – грамота

Елена Павлова – похвален лист