Художнички от 3. „б“ клас сред победителите на международен конкурс за детска рисунка

Художнички от 3. „б“ клас сред победителите на международен конкурс за детска рисунка

 

Тази седмица бяха връчени наградите на момичетата от  3. „б“ клас, които бяха отличени за участието си в IX международен конкурс за детска рисунка „Обичам моята Родина“. На първо място бе рисунката на Христиана Налбантова, а на трето място бе класирана рисунката на Виктория Бурнусузова. И двете момичета получиха диплом и предметни награди, грамота получи Доника Райчева, а за принос в провеждане на конкурса с похвален лист бе наградена Елена Павлова. Отличени бяха и директорът на ОУ „Иван Вазов“ г-жа Наташа Кирякова и г-жа Росица Петкова, като ръководители, най-активно участвали в организирането и провеждането на конкурса.

Конкурсът бе организиран от Националното движение русофили със съдействието на Синдиката на българските учители и бе посветен на 140 години от края на Руско – турската освободителна война (1878 г ). Той се проведе в шест поредни и един финален кръг. От представените рисунки бяха допуснати само отговарящите на изискванията по предварително обявен регламент. Класирането бе анонимно /по номер на рисунката, без посочване имената на младите художници/, отделно за всеки кръг и общо за конкурса. Творбите на четирите момичета се състезаваха с повече от 1 000 други рисунки на деца от Република България, Руската федерация и Узбекистан.

Момичетата от 3. „б“ клас участваха в конкурса под ръководството на г-жа Росица Петкова, която сподели: „Представих на децата темите, по които могат да рисуват: „Любовта към Родината“, “Дружбата между децата от цял свят“ и „Борбата за мир на планетата Земя“. Направихме коментар кой към коя тема има интерес, какви идеи имат за композицията и с какви материали ще ги осъществят. Целта ми бе да насърча разгръщането на изобразително – творческите способности на децата и с рисунките си да покажат своето естетическо и емоционално отношение към действителността. В началото на юли бях изключително щастлива, когато получих протокола от финалния кръг и видях, че трудът ни е оценен толкова високо.“

Пожелаваме още много успехи на малките художнички, които имат много години пред себе си, за да развиват своя талант, подпомогнати от учителите си.

 

 

Христиана Налбантова – 1 място ,диплом и предметна награда.

Виктория Бурнусузова – 3 място, диплом и предметна награда.

Доника Райчева – грамота

Елена Павлова – похвален лист