Дари надежда вместо цвете

Дари надежда вместо цвете

Скъпи родители и ученици, ние, учителите от ОУ „Иван Вазов“, приемаме от сърце каузата „Дари надежда вместо цвете“. На първия учебен ден ви призоваваме средствата, които сте решили да отделите, за да ни зарадвате с цвете, да дарите за едно харманлийско дете – малкия Дани. На входа на училището и в класните стаи ще има поставени кутии за дарение. Нека започнем учебната 2018/2019 г. с едно добро дело, нека научим нашите деца на милосърдие! Ето историята на Дани, разказана от негово име:

Роден съм по нормален механизъм в деветия месец. Всичко беше наред. Първият ден бях при мама, хранех се и спинках. Вечерта останах при сестрите, а на сутринта не ме върнаха при мама! Казаха , че се приспособявам по-трудно и бях с т. нар. “палатка“. Следобед казаха на мама, че съм започнал да повръщам хематинови материи,а на вечерта изпаднах в кома. Това продължи около 10-тина дни. Лекарите твърдяха, че няма да оцелея.. но на пук на техните твърдения, аз отворих очи… и както каза др.Ч…… “От много години съм лекар и ние лекарите вярваме на фактите и науката.. но това дете ме накара да вярвам в чудеса!…

И така започна моята история… до първата годинка се развивах нормално. След това лекарите казаха , че имам леко забавяне в развитието.. но ще си наваксам.

И така до втората ми годинка… когато можех да лазя след бати, да сядам и ставам… имах проблеми с баланса но въпреки това успявах да направя по 10.. , а понякога и 20-тина крачки.

Когато навърших 2 годинки, лекарите казаха , че имам лека форма на ДЦП и след няколко години ще сме забравили че я е имало. От този момент започнах да връщам назад в моето развитие.. Сега не мога да правя крачки, не мога да сядам и ставам,не мога да лазя и не мога да стоя сам седнал, без да имам опора.. Искам да мога да лазя.. да ходя и да играя с бати… да бягам и да скачам. Искам да имам един по-нормален живот в който да бъда “Самостоятелен“… ДА БЪДА ДЕТЕ ! За целта трябва да се подложа на лечение със стволови клетки.. което продължава поне 4-5 години.

Това лечение може да ми даде ШАНС, НАДЕЖДА.. за един по-добър живот!

Сумата необходима за лечението е 36 000 $ годишно!

Благодаря, на всеки който е отделил 5 минути.. и е прочел моята история. Ако с нещо съм стоплил сърцето ви… Моля споделете с повече хора… Дайте шанс на мечтата ми!

БЛАГОДАРЯ ВИ !!!