Екскурзия – заслужена награда за участниците в проекта „Твоят час“

Екскурзия – заслужена награда за участниците в проекта „Твоят час“

На 23.06.2018 г. участниците в клубовете по проекта „Твоят час“ потеглиха в две посоки – София и Велико Търново. Това бе една заслужена награда за активната работа на децата и прекрасно начало на лятната ваканция.

В София те посетиха два обекта – къщата музей на патрона на нашето училище Иван Вазов и Музейко. Вазовчетата се докоснаха до битието на патриарха на българската литература. Неповторимата атмосфера на къщата ги върна в едно друго време. Видяха оригинали на първия български роман „Под игото“, леглото, на което е спял писателят, кабинета с любимото му куче, трапезарията и стола, на който писателят е обядвал в последния си час.

След това участниците в клубовете посетиха Музейко. Тук те се потопиха в три различни епохи – праисторическата, съвременната и тази на бъдещето. Чрез различни игри децата получиха информация по различни теми.

Във Велико Търново посетените обекти също бяха два –  музея на восъчните фигури и паркът „България в миниатюри“. Първият обект е свързан с личностите на Второто българско царство, които сякаш оживяха пред очите на децата. В парка пък екскурзиантите се запознаха с най-интересните места на нашата родина.

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420