Бедата през очите на второкласничката София

Бедата през очите на второкласничката София

София Андреевна от 2.в клас на нашето училище зае второ място на областния етап на Мeждународния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“.  Награждаването се проведе днес – 16 май, в Младежки център – Хасково, във фоайето на който бяха подредени рисунките на децата от цялата област.

В България конкурсът се организира от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, съвместно с Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата и Българския червен кръст.

                                     

За рисунката си София казва, че е била дълбоко покрусена от  новината за жертвите на пожара в търговския център в руския град Кемерово в Сибир, сред които и деца. И когато нейната класна ръководителка Милена Кунева ги информира за конкурса, тя решава, че това ще е темата на нейната рисунка.

През месец октомври в гр. София предстои да се проведе националния етап на конкурса, на който София и другите две деца, класирали се на първо и трето място, ще представят областта.

София е много талантливо дете. Тя не само е отлична ученичка, но рисува хубаво, пее във вокална група „Сладурани“ и играе в група за модерни танци „Зумба“ .