14 вазовчета с максимален брой точки на състезанието „Аз рисувам“

14 вазовчета с максимален брой точки на състезанието „Аз рисувам“

Излязоха резултатите от състезанието „Аз рисувам“, чиито организатори са Сдружение на българските начални учители /СБНУ/ и Синдикат на българските учители /СБУ/. За пореден път традицията на учителите от ОУ „Иван Вазов“ да насърчават учениците си да участват в състезания, конкурси, олимпиади дава своите резултати. Можем да поздравим 14 деца, получили максималния брой точки – 50. Това са:
– второкласниците София Андреевна Горяйнова, Ева Димитрова Събева, Теодора Стефанова Недева, ученици на г-жа М. Кунева , и Христиана Георгиева Налбантова , ученичка на г-жа Р. Христозова;
– Третокласниците Микаела Пламенова Борисова,Габриела Тихомирова Христова, Косара Тихомирова Тенева, Ралица Кирилова Трайкова, Белослава Христова Братанова, Никол Димитрова Славова, Васил Маргаритов Генев, Катерина Божидарова Куманова, ученици на г-жа Стефка Грозева, както и Димитър Костадинов Костадинов, ученик на г-жа Калинка Стойкова;
– четвъртокласничката Ивет Даниелова Петрова, ученичка на на г-жа В. Йорданова.
Това е само първото от няколко състезания, които могат да доведат децата до финалния кръг. Право на участие в него имат ученици, получили максимален брой точки в поне две от тях. Да пожелаем успех на всички вазовчета, които ще продължат участието си в надпреварата.
Ето и малко статистика:
Участвали в състезанието – 25 ученици от ОУ „Иван Вазов“ от ІІ, ІІ и ІV клас.
Класирани с максимален брой точки – 14.
Най-масово участвалия клас (16 ученици) – ІІІа с класен ръководител г-жа Стефка Грозева.
За сравнение – в състезанието са участвали и възпитаници на НУ „Отец Паисий“ и СУ „Н. Рилски“. И от двете училища са взели участие по 4 деца и са класирани с максимален брой точки по едно дете. Да пожелаем и на тях успех в следващите кръгове.