Отново отлични спортни постижения

Отново отлични спортни постижения

На 14-ти октомври 2017 г. в Стара Загора се проведе турнирът „Децата на Берое“, в който се състезаваха родените между 2004 и 2012 г. Харманлийският клуб по лека атлетика се завърна с 29 медала след борба със спортистите от  Стара Загора, Пловдив и Хасково.

Повече от достойно е представянето на участниците от ОУ „Иван Вазов“. Симона Георгиева от 4.б клас завоюва 3 златни медала – на 60 метра, 300 метра бягане и скок дължина. Веднага след нея се нарежда Божидар Саръбоюков от 7.а клас с 2 златни (800 метра и дълъг скок) и един сребърен медал ( на 60 метра бягане). Десислава Георгиева пък е с един златен и два сребърни медала. Много успешно първо представяне направиха и първокласниците Марая Христова и Митко Стефанов. Те имаха възможност да участват само в две дисциплини, но и на двете бяха сред първите. Марая има златен медал на 40 метра бягане и сребърен на скок дължина, а Митко златен на 40 метра бягане и бронзов на скок дължина. Седмокласничката Наталия Крумова завоюва сребърен медал на 600 метра. От ОУ „Иван Вазов“ бе и най-малкият участник – Димитър Ангелов, който е в подготвителна група. И той се представи достойно – бе в първата четворка.

Турнирът в Стара Загора бе един добър старт за лекоатлетите ни. За пореден път те ни накараха да се гордеем с успехите им.