ГАБРИЕЛА ГОЧЕВА ПОЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА ОБЩИНА ХАРМАНЛИ

ГАБРИЕЛА ГОЧЕВА ПОЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА ОБЩИНА ХАРМАНЛИ

Макар и само за ден, ученичката от ОУ „Иван Вазов“ седна в стола на кмета на Община Харманли. Тя бе посрещната от градоначалника Мария Киркова, която с удоволствие отстъпи мястото си и представи своя екип. Инициативата „Кмет за един ден“ се провежда в Харманли по повод Деня на българската община – 12 октомври.
„За мен е изключителна чест, че съм избрана да бъда „кмет“ дори и само за ден. Това е един интересен и различен за мен ден. Считам, че един кмет трябва да работи изцяло в полза на гражданите и да направи всичко възможно да задържи младите хора в града, като се погрижи за създаването на добри условия за образование, спорт и забавления.“ – сподели вижданията си, видимо развълнувана, госпожица Гочева. Тя пристигна в администрацията подкрепяна от своя екип в лицето на Никола Хамбарлиев, Тончо Михайлов, Иванина Иванова, Мерием Юмер, Елиас Найденов и Анджела Димитрова . След като се запознаха със своите „ колеги“ и естеството на работата им в администрацията те поеха по отделите, където ги очакваха ежедневните задачи, включени в работните графици.
А „кметът“ Гочева потегли на инспекция из града. Първата спирка бе на пл. „Възраждане“, където служители на ОП „Чистота“ зацветяваха зелените площи със сезонни цветя. Те споделиха и изразиха възмущението си, че много често цветята и градинките в града са обект на кражби и вандалски прояви.
Временният градоначалник посети и ДГ „Пролет“, която съвсем наскоро е оборудвана с нова сушилня за бельо и професионална готварска печка за приготвяне на храната на малчуганите. Екипът на детското заведение изказа задоволството и благодарността си към местната власт, отделила средства от общинския бюджет за закупуването на новите уреди, които са им били изключително необходими в процеса на работа.
Работният ден на „Кмета“ Габриела Гочева продължи в кабинета, където я очакваха редица важни документи.